zaterdag 22 oktober 2011

week 8

Buenos dias! ¿Qúe tal?

Terwijl juf Marleen in Spanje zat om kennis te maken met de meesters en juffen van de scholen uit Wales, Italië, Zweden en Spanje (Càceres) maakten wij in de klas kennis met het land Spanje. We stegen op met ons zelfgemaakt vliegtuig en landden enkele seconden later al in Spanje. We gingen op stap met een reuze Spaanse vlag en passeerden Pamplona, waar een stierenloop georganiseerd werd, zagen we een oude meneer een siësta houden, we gingen bij de koning op bezoek, we woonden een stierengevecht bij, … Na een tijdje kenden we zelf al enkele Spaanse woordjes en liedjes.

Donderdag stond in het teken van de sport. We fietsten naar het zwembad, we zwommen en speelden in het water en in de namiddag liepen we zoveel mogelijk rondjes voor de sponsortocht. Iedereen ging tot het uiterste en nam tussendoor even de tijd om een stukje fruit te eten, een slokje water te drinken of zich de laten masseren door een juf of meester. Met onze klas liepen we maar liefst 87 rondjes. Een dikke proficiat aan alle lopers!

Vrijdagmorgen werd juf Marleen opgewacht door 9 schatten die haar verwelkomden alsof ze een jaar was weggeweest. De kinderen lieten meteen horen en zien wat ze allemaal geleerd hadden bij meester Dries. We bekeken samen de foto's van Spanje en proefden een stukje Spaanse schapenkaas.










In de namiddag gingen we noten rapen en appels plukken bij 'oma en opa schaap'. Kevin durfde heel hoog op de ladder! Het was zalig in de zon en de schapen in de boomgaard keken vol verwondering naar al die enthousiaste kinderen.




15 opmerkingen:

  1. de appels pluken waskei tof

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk appel raapen met catrinja dat nu wel ja om leuk met kaat
    van keana

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik von hut leuk met ooma sgap en oopa sgap en juf ik mis ooma sgap en oopa sgap

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik vond het luek op de lader staan en ik vond het
    ook leuk dat meester Jan mee was

    BeantwoordenVerwijderen