zondag 2 oktober 2011

week 5

De voorbije week werkten we het thema af rond de Zandstraat en hoe het hier vroeger was. Woensdag was er startviering in de turnzaal. De klassen van juf Maaike en juf Els maakten er iets moois van! De priester zegende onze boekentassen opdat het een goed schooljaar zou worden. Donderdagnamiddag werkten we verder aan ons schilderij, naar een voorbeeld van Henri Matisse. Als iedereen klaar was bekeken we alle werkjes en mochten de kinderen de schilderijen bespreken. Het waren precies echte kunstkenners!




Vrijdagmorgen hadden we appelpluk gepland, maar die kon niet doorgaan doordat 'opa Schaap', de meneer van de boomgaard, ziek was. Maar er waren wel heel wat andere activiteiten:

De klas van juf Hilde kwam bij ons en toen hoorden de kinderen het grote nieuws: we zullen twee schooljaren lang samenwerken met kinderen uit 5 verschillende landen rond het boek 'De kleine prins'. We zullen dezelfde dingen knutselen, liedjes leren, woordenboekjes maken voor elkaar, met elkaar praten via de computer met een systeem van tekeningen,.... Meester Joost, die bij ons aan de computers werkt en ook in Immaculata werkt, is de grote bezieler van het project. Er doen scholen mee uit Italië, Wales, Zweden, Spanje en België. De school uit Spanje is ook een school voor buitengewoon onderwijs. Daarom heeft Joost onze juffen uitgenodigd om mee te gaan kennismaken met de school in Spanje en daar verder voor te bereiden! Dat kan doordat het een Europees gesubsidieerd project is.Van 14 tot 20 oktober mogen juf Marleen en juf Hilde dus op reis naar Càceres in Spanje!! Enkele kinderen vonden dat helemaal niet eerlijk.... maar gelukkig zal meester Dries op deze dagen goed voor hen zorgen! We zochten meteen op de kaart waar Spanje ligt en leerden al enkele Spaanse woordjes.














We gingen ook nog naar de Aldi, omdat we in de namiddag appelcakejes wilden bakken.
We moesten dus het recept lezen, bedenken wat we nodig hadden en inkopen doen. De kinderen mochten raden hoeveel het ongeveer zou kosten. Petrouschka zei 'minder dan 10€' en ze zat er het dichtst bij!
In de namiddag werd er hard gewerkt: dieren verzorgen, drankjes rondbrengen, de klas schoonmaken én appelcakejes bakken. Dat werk werd na de speeltijd beloond met een lekker cakeje en vrij spel.















1 opmerking: