vrijdag 8 maart 2013

week 23

We begonnen de week met een gewone maandag: kalenders en agenda's, de klok oefenen, lezen, bib,...
We hadden afgesproken om deze week geen koeken of snoepen te eten, maar we moesten dat nog even uitstellen want de broer van Jolien had een doos vol lekkere koekjes gebakken... Dank je wel Jens!
Daarna was juf onverbiddelijk: geen koeken, wel een wortel, noten of fruit! De eerste dag was er wat geklaag, maar later werden de kinderen het al goed gewoon!







Dinsdagochtend was zoals steeds gevuld met crea bij juf Els en turnen bij meester Stefaan. In de namiddag had juf bespreking en kwamen er andere juffen voor de klas zorgen. We werkten op de computer met Google Earth, luisterden naar een verhaal over gezonde voeding en speelden een spel. 

Woensdag was er voor de kinderen geen school, dus konden de juffen en meesters eens goed doorwerken ;-) 

Donderdagmorgen had Cathérine  een leuke, zelfgemaakte verrassing voor de meisjes: een bloemenarmband gemaakt van ballonnen: prachtig! 

Voor de rest een donderdagochtend zoals anders met fietsen, zwemmen en godsdienst.
We leerden dat het niet overal op de wereld even goed is om te leven en leerden het liedje "Shake". Het was zo'n succes dat we het de hele dag bleven zingen!

In de namiddag gingen we naar de Alvo en kochten verschillende soorten fruit. Daarna maakten we een lekkere fruitsla: we moesten verschillende soorten fruit benoemen en wassen, schillen, pellen, snijden,...
Nadat we genoten van een grote portie fruitsla moest er natuurlijk ook opgeruimd en afgewassen worden, maar ook dat ging vlotjes!



  


 

Vrijdag schreven we kaartjes naar mensen die een beetje troost kunnen gebruiken: zieke juffen en de ouders van Tine. Tine is een juf die in Afrika schooltjes bouwde en met de kinderen werkte. Twee jaar geleden deden we met Het Noordveld nog een actie voor haar, maar Tine is deze week verongelukt tijdens haar werk in Malawi.

 

 

 

Na de middag kwam er een journalist naar de school. Hij schrijft een artikel over ons project en het schoolfeest van 'De Kleine Prins' in Het Brugsch Handelsblad. Kijk volgende week vrijdag maar in de krant! We staan allemaal mooi op de foto!

   

De week werd feestelijk afgesloten met een superverrassing van de mama van Sven: zij bracht ons een lekkere én mooie piratentaart! Broer Noah was er ook bij.



 Wil je graag alle foto's zien? Klik dan hier.

2 opmerkingen:

  1. Amaai, zo'n gezonde week met als topper de fruitsalade.
    Maar op het einde van de week was de feestelijke cake van de mama van Sven toch ook lekker hoor !!

    meester Jean-Pierre

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo juf marleen
    ik was vergeeten om zaterdag of zondag te kijken
    ik vond de week heel leuk aleen niet met de fruit
    te taart was ook leker

    van petrouschka

    BeantwoordenVerwijderen