vrijdag 25 mei 2012

week 33

We zijn deze week met een nieuw thema gestart: de moestuin. We leren allerlei groenten kennen en hebben ook al zelf gezaaid: tuinkers, courgettes en pompoenen. Na 2 dagen zagen we de tuinkers al groeien! Maar in de potjes die geen water en licht kregen gebeurde niets!
Volgende week woensdag gaan we naar de markt om verschillende soorten groenten te bekijken en te kopen.


Dinsdag was er ook nog een activiteit bij het project van de Kleine Prins. Samen met de klas van juf Anne maakten we ons mooi met gel, schmink,... en bewonderden we elkaar net als bij de ijdeltuit uit het verhaal van de Kleine Prins.



Woensdag was er alweer een nieuw stukje van het verhaal. We zagen dat de Kleine Prins op bezoek ging op de planeet van de dronkaard en de planeet van de zakenman. De ene dronk om te vergeten dat hij zich schaamde omdat hij dronk. De andere telde voortdurend de sterren en wou de sterren bezitten. Alweer 2 vreemde personen....


Donderdagmorgen was er brevetzwemmen. Iedereen zwom zo veel mogelijk lengtes, sommigen haalden zelfs hun brevet van 1500 meter! We hebben echt een sportieve klas en daar zijn we trots op!
 
's Middags was er een leuke verrassing: de 3 meisjes van Sint-Lodewijkscollege die vroeger al eens een activiteit met ons deden, kwamen op bezoek. Ze brachten lekkere hapjes en drankjes mee om ons te bedanken dat ze mochten komen! Dat was wel heel lief! Het was super gezellig, op het gras in de zon, heerlijk!



 Vrijdagnamiddag bouwden we een kamp in de tuin. We maakten ook een mini-droomtuin.
Daarna hadden we een ijsje verdiend!




Een vooruitblik op volgende week:
Maandag en dinsdag is er geen school en kunnen jullie genieten van een lang en zonnig weekend!
Op woensdag gaan we in de voormiddag naar de markt om allerlei groenten te kopen.
In de namiddag is er atletiek! De kinderen die ingeschreven zijn brengen picknick mee en worden om 16u door de ouders afgehaald in het Bloso-centrum!


2 opmerkingen: