zaterdag 19 mei 2012

Week 31-32


Het was weer een tijd geleden dat meester Dries voor de klas stond. Het werd een blij weerzien en iedereen vertelde enthousiast over zijn of haar weekend. We rekenden, lazen, werkten aan de computer, … kortom een drukke dag.

We startten een nieuw thema. De komende weken onderzoeken waar melk vandaan komt, hoe melk in een doos of een fles terechtkomt, wat allemaal van melk gemaakt wordt, …
De kinderen kregen als huiswerk mee om thuis in kasten en koelkast te kijken en op zoek te gaan naar producten die melk bevatten. We bekeken ook enkele melkreclamefilmpjes.
http://www.youtube.com/watch?v=EXI6lhWnb0c
http://www.youtube.com/watch?v=250M5cDKk-8



Op dinsdag moesten we 8 soorten melk proeven. In acht afgedekte bekers stak een rietje, we moesten de juiste melk bij de juiste beker plaatsen. We haalden 8 op 8. Daarna proefden we nog enkele melkproducten.

Voor de rest hadden we een rustige week, we werkten het moederdagcadeautje af en troffen de laatste voorbereidingen voor het schoolfeest.

Deze week was een korte week. Op maandagmiddag trokken we naar de boerderij van de tante van meester Dries. We mochten daar een echte koe melken, stallen verversen, kalfjes eten geven, even op een tractor zitten, … W kregen heel wat uitleg over hoe de melk bewaard wordt en uiteindelijk in de winkel terecht komt. Het was een heerlijke dag en we leerden heel wat bij over het leven op de boerderij.






Op dinsdagvoormiddag cijferden we en bedachten we enkele mooie zinnen bij de boerderijprenten. In de namiddag maakten we een heerlijk melkgerechtje: een bananenmilkshake!

Nu heerlijk genieten van het lange weekend.

1 opmerking: