vrijdag 8 november 2013

week 9

Na een weekje vakantie zijn we er weer helemaal klaar voor!
De grote bomen op de speelplaats waren door de herfst-storm omgewaaid, maar gelukkig zaten onze kleine konijntjes nog veilig in hun hokje bij de mama. Ze waren heel veel gegroeid en stilaan huppelen ze ook al een beetje rond!
Kijk maar hoe schattig ze zijn! Ze zoeken alvast naar een lief baasje!

Maandag vlogen we er ook weer in voor de klusjes: was plooien, drankjes ronddelen,...


Dinsdag was er unihock-tornooi in De Varens. Het werd een sportieve dag en we kregen een verdiende trofee!


Woensdag was fruit-dag. We aten niet alleen fruit maar verkochten ook onze appels. Brecht zocht op de computer hoeveel de appels kosten in de Colruyt. We maakten reclamebriefjes en leerde een kilo appels afwegen. We maakten een lijstje met de prijzen voor 1kg, 2 kg,... Moeilijk hoor! 

We deden ook nog andere oefeningen met de euro's: een bedrag klaarleggen en zoeken in de reclamefolders wat je ermee kan kopen. 



Donderdag deden we verder met onze appelverkoop. we maakten een heleboel zakjes klaar met telkens 1 kg appels en gingen ermee rond naar de juffen en meesters. Tegen de speeltijd waren alle zakjes verkocht!


 Meester Paul vond ze alvast super-lekker!
Vrijdag werkten we nog wat rond de feesten in november en werkten we in onze rekenmap. 
Stijn en Bryan kregen hulp van  Marthe, de stagiaire van juf Maja.Zij komt af en toe eens helpen lezen met Bryan en Stijn.  

We begonnen ook aan een brief voor de klas van meester Dries die hier vroeger werkte. We zullen dit jaar af en toe eens met hen samenwerken.

Hier zie je alle foto's van de voorbije week


2 opmerkingen: