vrijdag 5 oktober 2012

week 5

Deze week werkten we het thema 'dierendag' af.
Dinsdag gingen we te voet naar Aveve. We stapten met een meetwieltje: om beurt 100 meter stappen. 

Zo ontdekten we dat het juist iets meer dan een kilometer is van onze school naar Aveve.  
           

               


We kochten voor al onze  klasdieren een geschenkje voor dierendag. Het mocht alles samen niet meer dan 8€ kosten. We moesten dus goed kijken naar de prijzen en optellen met de rekenmachine.
Hier zie je wat we hebben gekocht:
 En de dieren waren tevreden......



Hier zie je alle foto's van onze uitstap.

Voor het toneel  van de Kleine Prins hadden we een waterput nodig. Gelukkig zitten er in onze klas heel wat handige jongens en meisjes om daarbij te helpen.



Donderdagmiddag gingen we voor de laatste keer kijken naar het toneel over de Kleine Prins. Het ging over de Kleine Prins en de aardrijkskundige, de vos, de slang en het einde van het verhaal. 

Speciaal voor dit slottoneel was meester Dries nog één keer Kleine Prins komen spelen.De kinderen waren allemaal heel blij om hem nog eens terug te zien. Er moest heel wat bijgepraat en geknuffeld worden, hoewel sommigen ook wel wat verlegen waren ;-)



Nu hebben de kinderen het hele verhaal van de Kleine Prins gezien en gehoord. Dat was nodig, want dit jaar zullen we nog veel werken rond het verhaal. Voor het schoolfeest (16 maart, noteer maar in de agenda ;-) ) zullen we een film maken over dit verhaal. We hebben dus nog veel werk ...

Vandaag was er de startviering in de turnzaal. Het was een hele mooie viering met leuke liedjes!

In de namiddag kwam Brecht (de zoon van juf Marleen) op bezoek in onze klas. Hij had in zijn rugzak bloem, eieren, melk, boter en suiker mee. Dus hebben de kinderen samen met Brecht pannenkoeken gebakken. Ze smulden zelf én deelden ze uit aan de juffen en meesters in de gang, het was tenslotte dag van de leerkracht vandaag :-)


     De rest van de foto's kun je hier bekijken


 Vrijdagavond was het de allerlaatste rit voor Irène,  één van onze busbegeleidsters. Omdat ze zoveel jaren goed voor de kinderen op het klein busje heeft gezorgd en altijd heel vriendelijk was, hebben we haar verrast met een erehaag en geschenkjes. We wensen haar nog veel mooie pensioenjaren!




En aan jullie wens ik een heel leuk weekend!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten