zaterdag 9 juni 2012

week 35

Maandag is de week rustig gestart. Het was de eerste dag met juf Katlijn en dat viel heel goed mee!
Maar uiteraard werd meester Dries hard gemist...
Voor sommige kinderen van de klas komt het einde van de lagere school nu heel dichtbij. Laura ging maandag een dag meedoen in Ravelijn en Petrouschka ging alvast eens kennismaken met Tordale. Volgende week gaan Nick en Alessandro ook een dag naar Ravelijn.
Ondertussen werkten we verder rond het thema 'de moestuin'. We leerden over tuinkruiden en woensdag gingen we naar de kinderboerderij.


Eerst moesten we kalf Elfje melk geven 



Daarna gingen we naar de 'aspergeheuvel'. We moesten goed zoeken waar we een topje zagen uitsteken en dan voorzichtig de asperge uitgraven. In de natte aarde moest je wel je handen vuil maken! De asperges moesten helemaal onderaan doorgesneden worden en daarna moesten we de putjes weer dichtdoen.
We leerden al vlug hoe het moest en iedereen werkte hard mee!






















In de bioklas maakten we aspergesoep. We sneden eerst de lekkere topjes van de asperges om apart te koken. daarna sneden we de slechte stukjes eruit en maakte de boerin sap ervan. Ondertussen deden we bloem, boter, bouillon en melk in de pot en tot slot het aspergesap erbij.



 




 Terwijl de soep op het fornuis stond brachten we wat afval weg en gingen we peterselie halen in de kruidentuin. Ondertussen gingen we ook eens kijken naar de schapen, kippen en geiten en liepen we door de groene boog.


en dan... een kommetje heerlijke soep! (hoewel niet iedereen daar zo overtuigd van was :-))
tot slot nog de afwas en opruimen en terug naar school.



 







In de schooltuin was er deze week ook een verrassing! Ons konijn heeft duidelijk iets overgehouden aan haar ontsnapping van een tijd geleden! We ontdekten 6 kleine babykonijntes in het hok! Donderdag was er ééntje dood, maar de rest ziet er heel gezond en schattig uit!

Voor de rest maakten we ook nog een geschenkje voor papa: een fotokader met een foto van onszelf erin.
(beste papa's, nog even geduld en je ziet wat het geworden is....)

Op vrijdag mochten we in de klas van meester Niels naar een modeshow gaan kijken. De kinderen 'showden' hun lievelingskledij en hun chique kledij. Ze deden het als echte modellen!
Daarna mocht iedereen die wilde ook nog eens defileren op de 'catwalk'. In onze klas bleken ook nog heel wat modellen te zitten!

 



Volgende week start juf Katlijn met een nieuw thema, wat het wordt blijft voorlopig nog een verrassing....
Geniet ondertussen van het weekend en voor alle papa's een fijne vadertjesdag!






1 opmerking: