vrijdag 16 maart 2012

week 25



We werkten deze week het thema rond ons  lichaam en seksualiteit af.
We leerden met gekleurde vlaggen aangeven wat kan of mag en wat niet mag.


Bijschrift toevoegen
Woensdag keken we naar het derde deel van het verhaal van de Kleine Prins. De Kleine Prins bezocht twee planeten. Eerst bij de Koning die voortdurend bevelen wou geven. Daarna bij de Ijdeltuit die steeds wilde bewonderd worden.





Donderdag was een leuke dag! Het was mooi weer om te fietsen, zodat we beslisten om na het zwemmen nog een ommetoertje te maken door het Olympia. Daar zagen we de beide Brugse ploegen trainen voor de derby van zondag. We keken eerst naar de beste ploeg en daarna gingen we ook nog eventjes kijken bij de Club :-)

In de namiddag leerden we over Broederlijk Delen.
Aan de hand van een 'grondstoffenspel' hebben we ervaren dat we heel veel grondstoffen nodig hebben om bv. een huis, een gsm, een auto... te maken.
Soms waren de grondstoffen zelfs op.



Vrijdag kwamen we samen met alle klassen die samen op kamp gaan.
Nog 38 keer slapen en het is zover! We bekeken het kampboekje en zongen al eens het kampliedje. De kinderen hebben het boekje en meer info mee in hun agenda.

Om 11 uur kwamen we samen in de gang voor een stil moment. We herdachten de slachtoffers van de busramp. We maakten ook een sterretje voor hun familie en school.



In de namiddag maakten we nog een paasmandje.


 

4 opmerkingen: