maandag 19 december 2011

week 16

Maandagmorgen typten we onze nieuwjaarsbrief.
Daarna deelden we op school en in de buurt briefjes uit om reclame te maken voor "soep op de stoep"

In de namiddag gingen we naar de kerstmarkt. Het was de eerste keer dat we naar de stad fietsten, maar iedereen deed het prima! We zetten de fietsen op het Zand en deden de rest te voet. We genoten van de kerstsfeer en keken wat naar de etalages (met de bijhorende commentaar....) Op de kerstmarkt keken we even naar de schaatsers en de kraampjes, maar we kregen het al vlug koud. Tijd om een cafeetje op te zoeken! In "De Republiek" bekeken we de kaart en bestelden een drankje. De meisjes giechelden en fantaseerden er ondertussen op los... Na een lekkere chocomelk keerden we terug naar de fietsen en ondanks de regen fietste iedereen vlot terug naar school.











Hier
kun je de andere foto's van onze uitstap bekijken

Dinsdag
oefenden we verder aan het kerstspel en werkten we aan de nieuwjaarsbrieven. Lola en Lisa keken toe terwijl Petrouschka flink werkte:







Woensda
g was er de actie "soep op de stoep" We verkochten soep voor welzijnszorg. Met het geld worden kinderen geholpen die arm zijn en wordt actie gevoerd tegen armoede.






Donderdag gingen we zwemmen en werkten we alles af.


Vrijdagmorgen was er kerstviering. Onze klas speelde het kerstverhaal, samen met de klassen van juf Anne en juf Nele. Na de viering kregen we veel complimentjes voor de mooie viering!
Juf Maaike maakte foto's, ik zal ze na de vakantie op de blog zetten.

Na de viering was er aperitief met heel de school.
Daarna kwamen de kleuters van juf Nele, enkele leerlingen van Ravelijn met meester Guido, de priester en meester Dries eten in onze klas.
In de namiddag waren er nog cadeautjes onder de kerstboom en dansten we in de turnzaal.































Hier vind je nog heel veel foto's van het kerstfeest!

Juf en meester hadden nog voor iedereen een kerstbal met een persoonlijke wens in en we deelden ook nog wensen uit aan de andere klassen
.

Na een afscheidsknuffel en met de nieuwjaarsboom in de hand ging iedereen goedgezind de vakantie in.

We wensen jullie allemaal gezellige feesten
en een heel goed jaar 2012!

2 opmerkingen: