zaterdag 15 maart 2014

week 24

De eerste week na de vakantie is voorbij gevlogen!
Vanaf nu staat alles in het teken van 'chapeau- de hoed'

Daarnaast zitten we ook in de aanloop naar Pasen. Maandag maakten we een lijstje op met aandachtspuntjes voor de vasten. Iedereen bedacht wat hij of zij minder zou doen (frisdrank drinken, playstation,...) en wat hij of zij meer zou doen (helpen afwassen, kamer opruimen, ...)

Dinsdag leerden we woordjes goed uitspreken en schrijven: met de h van hoed of de g van goed... Niet gemakkelijk voor de Westvlamingen!
We deden er een dicteetje over, maar moesten ook eerst goed leren meten, want ons blad moest mooi in twee kolommen verdeeld worden.


We lazen de uitnodiging voor het schoolfeest: een hoedje van papier.We leerden ook zelf een hoedje van papier vouwen én verder tot een bootje.



Donderdag probeerden we dan een reuzenhoed van papier te vouwen door eerst kranten aan elkaar te plakken en dan goed samen te werken bij het vouwen.



Vrijdag was er bezoek: Petrouschka kwam nog eens meedoen in haar 'oude klas'. Het werd een gezellige dag! 's Morgens werden er foto's genomen van alle Noordvelders met bolhoed, voor het schoolfeest.
Daarna werd er flink gecijferd: moeilijke oefeningen! Brecht en Petrouschka waagden zich samen aan maal-oefeningen bij het cijferen en en ze oefenden de deeltafels. Ook Stijn en Bryan cijferden voor het eerst mee. Er werd gezwoegd en gezweet maar iedereen deed weer super zijn best!

In de namiddag bakten we pannenkoeken. Dat lukte prima! 





We aten ze buiten op, lekker in de zon!
En tussendoor probeerden heel wat kinderen om op de eenwieler te rijden. 

Petrouschka kan al een stukje alleen en probeerde het te leren aan de anderen.


We eindigden de week buiten met voetbal, trampoline en éénwieleren in de tuin. Zalig toch, dat lenteweertje!

Bekijk nog meer foto's van deze week.

Volgende week maandag is er 's morgens zwemwedstrijd van Ravelijn voor Stijn, Bryan, Britt, Thibo, Thibo, Steve, Keana en Brecht. Vergeet jullie zwemgerief en picknick niet!



4 opmerkingen:

  1. hallo juf Marleen het waren lekkere pannenkoeken van Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was leuk om te cijferen dinsdag
    van Celine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de pannenkoeken waren lekker
    Thibo Matthys

    BeantwoordenVerwijderen
  4. was een leuk vrijdag met peterouschka en meester jean pierre

    BeantwoordenVerwijderen