maandag 20 mei 2013

week 31

De eerste helft van de week stond helemaal in het teken van het bezoek dat we kregen op woensdag.
Er kwamen juffen  uit Spanje, Italië, Zweden en Wales kijken naar onze school. Zij werkten in hun school aan het zelfde project van de Kleine Prins als wij.
Samen met de leerlingen en leerkrachten van Immaculata in Sint-Michiels keken ze naar onze film van de Kleine Prins. Ze vonden het prachtig!

Met onze klas  zochten we op Google vertalen hoe je  'Goeiedag' en 'Welkom' zegt in de verschillende talen. We schreven die woorden ook op en hingen ze bij de voordeur. We dekten de tafel voor het bezoek, zetten de zaal klaar en oefenden het lied "Je bent een vriend van mij". We maakten ook vriendschapsbandjes voor de bezoekers. 




Ondertussen oefenden de Vormelingen voor de viering op 1 juni, die nu wel heel dichtbij komt. 

Donderdag was er een dag vol spel, muziek en dans in de Koude Keuken met de leerlingen van Jeugd- en gehandicaptenzorg. Alles stond in het teken van de Smurfen. We trokken ons niets aan van het slechte weer en amuseerden ons super!
 
 
 

Vrijdag alweer pech met het weer, want er was sportdag aan zee. Er waren duizenden kinderen samengekomen op het strand en de dijk van Oostende. We maakten eerst een hele hoge  zandberg, daarna zochten we schelpen, zeewier, ... bij de strandgids. Over de middag mochten we gelukkig in een café onze picknick eten, zodat we wat konden opwarmen. In de namiddag  speelden we teambuildings-spelletjes, petanque, voetbal en hockey op het strand. We  leerden tot slot streetdance en speleo. Gelukkig wachtte de regen tot op het einde van de dag. Het was wel koud, maar de kinderen deden zo enthousiast mee dat ze zelfs af en toe warm kregen van het lopen!
En op de terugweg in de auto kroop iedereen gezellig onder een dekentje. 



 Wil je nog meer foto's zien, klik dan hier.

Het was dus weer een drukke week...
Gelukkig hebben we nu 5 dagen om uit te rusten!

We zien elkaar pas donderdag terug. Vergeet dus je zwempak niet ....



2 opmerkingen:

  1. ik vond het leuk in de koude keuk met de smurfen

    speelt amuseert met de smurfen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo iedereen .
    Ik vond het ook het leuk in Oostende .
    zeker de speleobox .
    van catherine.

    BeantwoordenVerwijderen