vrijdag 9 december 2011

week 14

Was me dat een week zeg! Er valt wel héél veel te vertellen!
Maandagmorgen begon het al: de klas vol rommel, overal zwarte vingers, een verloren hoefijzer, lege bierflesjes, brokjes suiker, een gebruikte tandenborstel en gelukkig ook overal picnicjes en snoepjes. En een brief om alles uit te leggen...

Op dinsdag was het dan zover: Sinterklaas kwam aan en wou zijn nieuwe hobby tonen: skeeleren!

Helaas liep het fout en maakte Sinterklaas een serieuze val. Hij kon niet meer stappen! Gelukkig was daar de thuiszorg-Piet die een electrische rolstoel bracht. Zo kon het bezoek van de Sint en zijn Pieten toch doorgaan.





Met de klassen van juf Sofie, meester Niels, juf Kristien en onze klas hebben we eerst samen ontbeten in de gang. We kregen een lekkere klaaskoek en chocolademelk. Het was best gezellig!



Jammer dat meester Dries er niet kon bij zijn, hij moest dinsdag naar zijn andere school. Hoewel... sommige kinderen vonden dat de vierde Piet toch wel goed op meester Dries leek....



Na de middag kwam Sinterklaas op bezoek naar de klassen van juf Kristien en onze klas. We zongen het liedje 'groetos'. Daarna deden 2 zwarte pieten nogal vreemd: de één had kriebels in zijn buik en de andere op zijn hoofd. We kwamen al vlug te weten hoe dat kwam: er zaten 2 cavia's verstopt onder hun muts en bloes! We beloofden er goed voor te zorgen en mochten ze hebben voor onze klas!












We kregen ook een pannenkoekenvuurtje en een spel "Quoridor"
Hier vind je alle foto's van het Sinterklaasfeest

Woensdag was er startmoment van de advent. We luisteren elke week naar een stuk van het verhaal van Robby. We leren het liedje "armoe moet de wereld uit". Wil je thuis ook eens oefenen? Klik dan hier.

Donderdagnamiddag bakten we flensjes met onze nieuwe bakplaat. Iedereen was druk in de weer en hielp goed mee, het was super leuk!






hier zie je nog meer foto's van onze pannenkoekenbak








Samen met meester Dries bedachten de kinderen dat ze tijdens de advent af en toe iets willen doen voor iemand anders. Daarom verdeelden we onze eerste pak flesnsjes al aan de 4 eerste klassen. We hebben nog een paar keer werk voor iedereen bediend is... Maar we zien het zitten! De kinderen kunnen het zelfs al bijna zonder hulp!

Vrijdagmorgen gingen we naar de tentoonstelling "kleuterhanden doen watertanden", in de klassen van juf Leen en juf Nele. We genoten van de mooie werkjes en gedichtjes!
bekijk hier de foto's!

In de namiddag hebben we de kerstboom gezet.









En nu... weekend en bekomen van deze week vol actie! Ik vond het zelf een hele leuke week, met een klas vol enthousiasme! Wat worden die 9 groot en zelfstandig! Ze verdienen deze week zeker een grote pluim!

3 opmerkingen: